30 Sep 2012

Burger Panggang Station, Kampung Baru

1 comment:

Burger Panggang Station atau dikenali sebagai Pileh Grilled Patty terletak di dalam Restoran Selera Putih di Kampung Baru. Beroperasi di dalam Restoran Selera Putih dan waktu beroperasi bermula dari pukul 6.30 petang sehingga pukul 12.00 pagi setiap hari.


Apa yang istimewa di Burger Panggang Station Kampung Baru ni? kalau korang nak tahu dekat sini korang boleh merekabentuk burger korang sendiri mengikut cita rasa masing-masing. Korang boleh buat pilihan  seperti patty, sos, topping dan juga keju.

Nak tahu lebih lanjut boleh ke laman Facebook mereka - Facebook Burger Panggang Station


Alamat :

Restoran Selera Puteh.
Jalan Raja Abdullah,
Kampong Bharu,
50300 Kuala Lumpur.


GPS Koordinat :

3.160784
101.702402

Ulasan

Baru semalam kami makan di Burger Panggang Station. Lokasinya mudah dicari betul-betul terletak di tepi jalan besar berdekatan dengan Menara DBKL (Kampong Bharu), Universiti Kuala Lumpur, Menara Bank Pembangunan, Kelab Sultan Sulaiman.

Suasana di dalam Restoran Selera Putih amat selesa, bersih dan memang sesuai untuk tempat melepak bersama kawan-kawan mahupun dengan keluarga.

Mesti ada yang tertanya-tanya apa yang best sangat Burger Panggang Station ni? bagi aku dekat Burger Panggang Station ni mereka ada menawarkan sos seperti sos cili padi, sos lada hitam dan lain-lain lagi. Pernah tak korang makan burger dengan sos cili padi? tak pernah? silalah datang cuba.

Selain itu, mereka ada juga menawarkan pilihan keju yang pelbagai seperti mozzarella cheese, american cheese, cheddar cheese, edam cheese dan nachos cheese.

Agak mengecewakan kerana disana mereka hanya menjual air seperti air kopi, teh, milo dan juga air tin. Mungkin masa akan datang mereka akan mempelbagaikan lagi. Kami juga rasa yang servis di sana agak lewat sedikit, mungkin sebab mereka perlu ambil masa yang lama untuk memanaskan dapur dan juga untuk memasak patty.

Rating

3.5/5 bintang



27 Sep 2012

Bagaimana Memuaskan Wanita Setiap Masa?

1 comment:

Pergh tajuk dia, agak 18sx kan. Weh sebenarnya ni bukanlah entry lucah. Cuba korang baca petikan dalam gambar dekat bawah ni. Betul ke macam ni cara dia untuk memuaskan wanita? Kalau lelaki pulak?hehe


Bila tengok pada gambar diatas ni, banyak cara yang boleh dibuat untuk memuaskan hati para wanita. Kalau lelaki pulak? haha renung-renungkan dan selamat beramal.

23 Sep 2012

Membeli Belah di IPmart.com

10 comments:

Pernah membeli belah di IPmart.com? tak pernah? pernah dengar IPmart.com? tak pernah juga? Baiklah kali ni aku akan kongsikan dengan korang pengalaman aku membeli belah secara online di laman web IPmart.com ini.

Bagi yang tak tahu, tak pernah dengar dan taknak ambil tahu, IPmart.com ni serupa je macam Lazada yang menawarkan pembelian barangan secara online atau atas talian. Cuma IPmart.com ini menawarkan barang-barang seperti telefon pintar atau telefon pintar, tablets, laptop, PC, aksesori telefon dan pelbagai lagi. IPmart.com mungkin tak ramai yang tahu sebab mereka tidak mempromosikan jenama mereka seperti Lazada dimana iklan Lazada ada dimana-mana.

IPmart.com adalah 100% berbeza dengan Lazada, di IPmart.com barangan yang anda tempah serta sudah membuat bayaran, barangan anda akan dihantar dalam masa 1 hingga 4 hari selepas pengesahan terhadap tempahan anda dibuat. Berbeza pula dengan Lazada yang mengambil masa dari 4 hingga 7 hari masa bekerja bergantung kepada produk yang ditempah.


Yang bestnya, IPmart.com juga menawarkan penghantaran secara COD iaitu "Cash on delivery" dimana anda perlu membayar apabila barang telah tiba. Setakat ini ianya terhad pada sekitar kawasan Lembah Klang sahaja.

Harga yang ditawarkan di pula adalah murah sedikit daripada harga yang ditawarkan di Lazada. Setakat ini, aku belum lagi dengar tentang aduan yang dibuat terhadap IPmart.com. Cukup dengan pengenalan IPmart.com ni. Jom aku kongsikan sedikit pengalaman sewaktu membeli belah di IPmart.com ni.

19 September 2012

Setelah puas membuat kajian, ujian dan lain-lain lagi aku membuat keputusan untuk membeli sebuah telefon pintar yang baru di laman web IPmart.com. Harga yang ditawarkan adalah lebih murah dari Lazada.

20 September 2012

Aku menerima panggilan dari Customer Service IPmart.com untuk pengesahan produk yang aku beli dari mereka. Boleh dikatakan Customer Service yang menelefon aku tu mesra. Dengan bagi salam dan cara dia bercakap dah macam kami ni kenal dekat 5 tahun. Cewahh.

Customer Service IPmart.com berjanji, bahawa kurier mereka akan menghantar barang yang aku tempah tu pada keesokkanya.

21 September 2012

Barang telah tiba pada tangan aku tepat pukul 12.30 tengahari. Dikurier kan oleh syarikat Ta Q Bin. Barang dibungkus dengan baik.

Packaging yang diterima dari IPmart
Barangan yang diorder
Kesimpulannya, pengalaman aku membeli belah di IPmart.com ni adalah memuaskan. Dengan penghantaran yang mengambil masa yang singkat, harga murah sedikit dan juga Customer Service yang agak mesra dan bagus.

Korang bolehlah lawati IPmart.com dengan klik pada link ini - IPmart.com

14 Sep 2012

Nora Danish Kena Sore Eyes?

2 comments:

Haha video dah lama sebenarnya. Saja nak share dengan korang bertapa comel, cute, cantik sangat-sangat si Nora Danish ni.


Jom tengok video parody "Sore Eyes 5 Day MC" oleh Nora Danish dan Adi Putra.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...