4 Nov 2012

Gambar Eksklusif Diana Danielle dan Farid Kamil (8 Gambar)

5 comments:










Kesemua gambar-gambar Farid Kami & Diana Danielle yang disiarkan adalah hakmilik Annas Easkey. Siapakah Annas EaskeyAnnas Easkey adalah seorang jurugambar professional yang pakar dalam bidang Fotografi Potrait. Juga seorang jurugambar fesyen di Malaysia.

Cantik bukan gambar-gambar yang diambil oleh Annas Easkey ni. Kalau anda berminat untuk mendapatkan perkhidmatan beliau boleh melawat beliau di laman-laman berikut : 


By the way, aku nak ucapkan tahniah kepada pasangan mempelai ni semoga bahagia hingga ke anak cucu. 

Komik Naruto, Bleach dan Lain-lain Adalah Lucah!

No comments:

MARAN - Lambakan komik pelbagai judul di pasaran membuktikan bahan bacaan itu mempunyai peminat tersendiri terutama dalam kalangan remaja, malah tidak terkecuali golongan dewasa.

Kecanggihan teknologi turut merangsang perkembangan dunia komik yang kini mudah diperoleh dan dibaca melalui atas talian.


Namun mendukacitakan apabila kemudahan itu disalah guna sesetengah peminat komik apabila cenderung melayari laman sesawang menyediakan pelbagai koleksi komik berbaur seks dengan animator lucah.

Perkara itu diakui seorang remaja berusia 14 tahun, Rizal (nama samaran) yang ketagih membaca komik berjudul popular dengan alih bahasa secara atas talian kerana mudah dilayari, selain mempunyai beberapa versi untuk golongan dewasa.

Walaupun sedar kecenderungannya terhadap komik lucah itu tidak baik, namun Rizal sukar meninggalkan tabiat tersebut.

“Dari kecil lagi saya suka baca komik kerana boleh mengurangkan kebosanan dan ada dialognya membuatkan kita ketawa sendirian. Sekarang dengan kemudahan internet di rumah, saya beralih membaca secara online (atas talian) dan tidak perlu lagi keluarkan belanja beli komik.

“Masa saya darjah lima ketika sedang melayari internet untuk mencari siri komik, secara tidak sengaja terpampang laman memaparkan siri komik popular, tetapi dialog berbeza dengan anime lucah,” katanya.

Rizal berkata, insiden tidak sengaja itu menarik perhatiannya untuk meneroka lebih banyak judul komik popular lucah seperti Naruto, Bleach, Dragon Ball, 3x3 Eyes, GTO dan sebagainya termasuk dialih ke bahasa Melayu.

Menurutnya, kepuasan berbuat demikian menyebabkan dia ketagih sehingga sering menghabiskan masa di hadapan komputer sepanjang malam di dalam bilik tanpa pengetahuan ibu bapanya.

“Waktu siang, saya akan muat turun siri komik ini dan membacanya pada sebelah malam untuk mengelak disedari ahli keluarga lain.

“Abang saya sendiri banyak menyimpan koleksi komik lucah, tetapi dia tidak tahu saya selalu salin fail simpanan daripada komputernya. Tetapi saya tetap baca komik biasa kerana sudah minat, cuma membaca komik lucah secara online memberi satu kepuasan lain,” katanya.

Mudah diperoleh tanpa bayaran


Rakannya, Adnan, 16, berkata, alamat laman sesawang komik lucah seperti hentai juga jarang disekat dan tidak ‘berat’, maka mudah dilayari menggunakan aplikasi internet di telefon bimbit.

Katanya, pengendali laman tersebut menyediakan pelbagai koleksi komik dewasa tanpa bayaran dengan siri tertentu terutama komik dari Jepun, Hong Kong dan Amerika Syarikat.

“Peminat sahaja akan tahu nilai kepuasan membaca komik walaupun secara atas talian.

“Pada usia kami, bahan lucah bukan lagi benda pelik kerana mudah diperoleh, selain mempunyai rakan ada tabiat sama,” katanya.

Adnan berkata, dia pernah kantoi dengan bapanya ketika sedang asyik membaca komik lucah kegemaran, One Piece dan G-taste menggunakan telefon bimbit di biliknya.

Menurutnya, insiden itu menyebabkan bapanya menarik balik pemberian telefon bimbit, namun dia tidak sama sekali mengurangkan tabiat negatif tersebut.

“Saya dipukul dengan tali pinggang walaupun beri alasan tidak sengaja terjumpa gambar kartun lucah itu, tetapi bapa tidak percaya.

“Komik di internet memang banyak, tapi lama-lama bosan juga. Akhirnya saya cuma layan tengok gambar kartun sahaja. Selain anime seks, dialog komik pun lucu dan boleh dijadikan bahan bualan dengan kawan-kawan ketika melepak,” katanya.

Sumber : Sinar Harian

Komen Aku


Hahaha aku tak tau pulak yang komik Naruto, Bleach dan lain-lain tu komik lucah. Kartun Naruto yang disiarkan dekat TV3 tu asal tak diharamkan? kalau komik dah lucah apakan lagi ceritanya.

Astro Yang Typo!

1 comment:

Setiap manusia tak dapat lari dari melakukan kesilapan. Begitu juga pihak Astro bila mana aku dapat detect kesalah typo yang dilakukan oleh pihak mereka. Tak tahu pulak yang jantina asal si Taukeh Raja Lawak ni perempuan asalnya. Haha.




















Baru aku tau nama sebenar Taukeh iaitu Zamatul Amri Zakaria. Hehe. Kalau nak maklumat mengenai Maharaja Lawak Mega 2012 seperti barisan pelawak, galeri gambar dan lain-lain lagi bolehlah ke laman web Astro Gempak atau pun klik link di bawah.

3 Nov 2012

Jom NuffnangX

No comments:

Baru sekarang aku nak update pasal NuffnangX ni. Padahal dekat luar tu ramai blogger-blogger yang dah pakai NuffnangX ni. Betul tak? Aku pun sebenarnya baru 6 minggu lepas kot baru tau pasal NuffnangX ni.


NuffnangX ni apa?


NuffnangX adalah sebuah aplikasi yang direka khas untuk memudahkan para-para pembaca mahupun para blogger untuk mengikuti perkembangan blog-blog yang mereka minati melalui smartphone. Ala macam Facebook dan Twitter jugak korang boleh follow profile orang tu then stalk mereka. Faham tak? kalau tak faham boleh tengok video dekat bawah ni.


Macam mana nak pakai?


NuffnangX ni dicipta untuk pengguna-pengguna smartphone Android dan Apple. Untuk memuaturun aplikasi ini korang terlebih dahulu perlulah ke laman Google Play bagi pengguna Android manakala bagi pengguna gajet Apple pula bolehlah ke muaturun menggunakan AppStore.

Menarik tak?


Menarik, bayangkan korang dapat baca blog-blog yang korang minat dimana saja. Jika korang berminat nak gunakan NuffnangX ni dan ingin tahu dengan lebih lanjut serta cara-cara menggunakannya sila klik sini.

Nota Kaki : Kalau korang dah create NuffnangX jangan lupa add aku! terima kasih.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...