2 Jul 2012

Best Tak DiGi Prepaid Smart Plan?


Best Tak DiGi Prepaid Smart Plan? bagi aku la nak kata tak best tu tak jugak. Haha. Actually memang terbaik setakat ni. Tak mendatangkan masalah lagi pada aku malah memudahkan kerja-kerja seharian aku.

Dulu ramai kata, pakai line DiGi ni macam duduk dalam hutan walaupun kau duduk dekat bandar. Nak dapatkan line dia punya lah susah. Ni kan line 3G untuk internet. Hurm mesti lagi hampeh punya. Hello itu dulu kot. Sekarang DiGi line dia ok takde masalah bagi aku. Walaupun line 1-2 bar, aku still lagi boleh akses internet tanpa mencarut-carut.


Ramai member-member aku tanya, kenapa kau pakai Prepaid? kenapa tak pakai postpaid je? Aku jawab, suka hati aku la. Hahaha. Ada juga yang bertanya, kenapa tak pakai Umobile? bagi aku, setiap provider ni ada kebaikan dan keburukan dia. Jadi jangan ikut orang ikut kata hati anda sendiri.

Actually, bagi mereka yang tak mengutamakan internet seperti aku ni cuma sekadar untuk check in dekat Facebook, Foursquare, nak check email waktu dalam tren ke bolehlah pakai DiGi Prepaid Smart Plan ni.

Senang, bila tamat tempoh je agak-agak korang nak pakai internet topup la dalam RM10 dah boleh akses balik. Kalau malas nak topup atau tak cukup duit tak payah topup.

Harga Starter Pack Digi Prepaid Smart Plan ni taklah mahal cuma RM25 sahaja. Dan didatangkan sekali dengan 100mb internet data, 30 minit panggilan percuma dan 30 sms dan mms percuma. Ala 100mb tu takkan habis la, percaya la cakap aku. Melainkan kalau korang kaki tengok youtube ke, kaki download mp3 ke itu lain.


Jadi jika anda pengguna smartphone atau telefon pintar yang tidak mempunyai bajet yang tinggi untuk line internet anda, aku sarankan korang pakai DiGi Prepaid Smart Plan.  Kalau korang nak tau lebih lanjut silalah ke laman web DiGi.

16 comments:

  1. camane nak tao kita dah boleh gune line tenet digi ni? tnpa wifi? dah gune sehari dah tapi taktao dah jalan ke blm mb die..pastu kene setup pape ke kat num digi tu dgn model fon kita??

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak perlu setup apa-apa cuma perlu pastikan Network Data anda telah di enable kan dan Wifi di off kan.

      Nak tau kita dh boleh pakai ke tak dia akan hantar mesej notification.

      Delete
  2. klo dlm akaun masih da blance tp kita topup lagi, blance tu bertmbah or dia tros replace ngn topup baru tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia akan replace dgn balance yg baru..

      Delete
  3. Digi Smart Plan ni tak boleh buat video call ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa boleh, tgk pada hp anda kalau ada fungsi camera utk membuat video call.. Pakai wechat pun boleh video call

      Delete
  4. Digi smart plan ni untk internet saja ke? Call/Sms mahal x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Digi Smart Plan ni bukan saja utk internet, boleh jugak digunakan utk call/sms. Sebagai contoh, bila anda tambah nilai RM10 ianya akan dibundle kan sekali dengan 100mb Data (Utk Internet), 20minit (call), 20 (SMS) dan juga 20 (MMS). Terpulanglah anda nak topup RM10 ke, RM20 ke..lagi banyak topup lg bnyk anda akan dapat.

      Boleh rujuk sini : http://www.digi.com.my/PhonesDevices/plans_comparison/prepaidsmartplan_compare.html :)

      Delete
  5. Mcm mana eh nk setting internet dia ?sampai sekarang tak boleh guna lgpun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pastikan setting utk Mobile Data anda telah dihidupkan.. Sorry nk tny, pakai hp apa ya?

      Delete
    2. Mungkin jgk boleh rujuk dkt sini :

      1. Link 1
      2. Link 2

      Delete
  6. Klo topup rm 10 . Internet / sms / call . Free ka tu ? Atau disebaliknya ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan free tapi di datangkan sekali.

      Delete
  7. saya tambah rm 10, tapi bila check balance, dia tak tukar kepada sms, call, and internet..still remain rm 10 and bila saya guna sms@call@internet, baru dia tolak dari rm 10..kenapa ya,,sebelum ni ok je..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...