10 Jan 2012

Cakap Tak Serupa Bikin


Sorry la, aku just nak bagitau lately ni aku suka cakap tak serupa bikin.  Kenapa? ea la dalam entry "Perlu ke Chatbox?" aku dah bagitau rasanya aku tak perlukan chatbox.  Tapi semenjak dua menjak ni, adalah beberapa orang telah merachun aku.  Demm you.  Ha ha.

Ok fine, aku tewas.  So aku ter"Google" nak cari Chatbox yang menarik dan free.  Ea la biasa aku pakai Cbox ataupun ShoutMix.  Tapi kali ni aku inginkan kelainan.  Dah macam ayat drama melayu petang-petang tu plak.

Tengah "Google-google" terjumpa la Fibox.  Fibox ni menda eh? ok Fibox ni serupa jugak macam Cbox dan ShoutMix.  Eh free ke? of course la free kakak-kakak, abang-abang semua.  Kalau berbayar aku tak pakai dah.  Senang ke nak pakai? buat masa ni aku belum dengar lagi dalam berita, orang tekanan sebab susah nak pakai Fibox.  Ha ha ha.  Kelakar tak?.

Ok berikut adalah sedikit pengenalan berkenaan Fibox.  "Fibox adalah platform sembang real-time PERCUMA. Tidak seperti lain-lain shoutbox percuma yang perlu dikemaskini setiap beberapa saat untuk mesej baru, Fibox menolak mesej baru dengan segera seperti yang mereka menghantar".


Sorry la, ayat kat atas tu pun aku translate dari website Fibox guna Google Translate.  Buat masa ni, Fibox masih lagi dalam versi beta.  Kalau korang ke laman Fibox, dia akan mintak korang untuk register sebelum membolehkan korang menggunakan Fibox.  Senang je nak register Fibox ni.  Korang boleh pilih samaada nak register guna form biasa atau login guna Facebook.  So senang cite memey Tegas, Adil dan Berhemah. Eh?


2 comments:

  1. @susulemakmanisTakat ni..masih terasa kebest-an dia lagi la..huhuhu..tu ha kt sblh kanan tuh :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...